Katter är underbara djur. De är självständiga och har sin egen vilja men de kan vara så keliga och sällskapliga. Ett hem utan en katt är bara en bostad. Det finns många olika raser på katter. Vissa är dyrare än andra medan man kan få andra gratis. Raskatterna kostar mer än en vanlig bondkatt.

Vad ska man tänka på?

Man kan få en katt gratis idag och man kan tycka att det är billigt. En katt kostar ibland mer än vad man tror. De ska ha mat och kattlådan ska bytas. En försäkring är inte fel det heller. Ta reda på hur mycket en försäkring skulle kosta och vad som ingår i den. En katt ska vaccineras och helst göra en årlig kontroll.

Olika kattraser

En siames till exempel kan man klart och tydligt se att den är. Mycket på grund av dess utseende. En siames har en djupblå ögonfärg och har en teckning som är mycket vacker. Mörka öronspetsar och mörk på tassarna. Den har en så kallat mörkare ansiktsmask.

Norsk skogskatt har en mycket lång och lurvig päls. Pälsen är vattenstötande och själva kattrasen är anpassad för den kallare perioden om året. Denna ras är mycket kelig av sig. Sällskaplig och vänlig. Denna kattras skiljer sig lite mot siamesen som inte är så tillgiven som denna ras. Den norska skogskatten är en suverän jägare. Den är duktig på att klättra i träd och den har en mycket god balans.

En bondkatt är en katt som inte har någon stamtavla. Huskatt kallas den också för. För att vara en bondkatt eller huskatt så ska den inte vara registrerad i någon kattorganisation. Denna katt kan se ut hur som helst i stort sett. De brukar vara släthåriga, keliga och vänliga.

Vad tycker jag?

Jag älskar katter och tycker att ett hem utan katt är bara ett hus med väggar.